HTML

Finnugor vs Sumér

cáfolat

Friss topikok

  • kispestes: de itt is találsz érdekeségeket: www.maghar.hu/maghar_uj/nyelv/sumagyar/sumer.htm (2008.04.14. 15:54) Finnugor vs Sumér

Linkblog

Tisztelt Földes Úr!

2008.07.15. 15:01 kispestes

 

Tisztelt Földes Úr!
 
 Olvasom a cikkét az index.hu-n, és nem tudom eldönteni, sírjak vagy nevessek?
Ön Kósa Lajost a homokos kifejezés miatt lemondatná posztjáról, hiszen mint írja „a világ szerencsésebb felén lemondást, szégyent és közutálatot okozó kijelentését…”
 Na most, csak halkan kérdezem, ezen szerencsésebb országokban annak milyen következményei lennének, ha a miniszterelnökről és a kormányáról kiderül, hogy hazudott reggel,délben meg este,hogy meghamisította a gazdasági adatokat és becsapta a választókat?Hogy arról ne is beszéljünk, ahogy lezüllesztették az ország gazdaságát…
 De ez gondolom nem akkora bűn, mint homokosoknak nevezni egy szűk réteget,ugye? Mellesleg, mitől jobb a meleg, mint a homokos? Hiszen az ő testhőmérsékletük is ugyanolyan mint bárki másé…
 Azt írja, hogy „És csak azért ez a laza szalonbuzizás lett a befutó, mert olyan opciók, hogy a melegeknek nem szabadna az utcára menniük, vagy be kellene tiltani a homoszexualitást biztonsági okokból nem szerepeltek a lehetséges válaszok közt.”
 Senki nem akarja betiltani a homoszexualitást. Az emberek nagy részének ugyanis, bármennyire is szeretnék ezt elhitetni, nem a melegekkel van baja. Hanem a kóros, és talán káros magamutogatással. Emlékszik még a tavalyi felvonulásra, ahol az egyik szereplő papnak öltözött? Még bibliája is volt. Persze gondolom,az nem volt baj. De ha rabbinak öltözik, és a Talmudot szorongatja a közösülés imitálása közben, akkor mindenféle náci söpredék lett volna. Hisz Önöknél ez már csak így megy! Apropó, rabbi. Simon Peresnek is le kellett volna mondania, amikor azt mondta, felvásárolták Magyarországot? Vagy ezt a félreértett (na persze,mi vagyunk a hülyék,biztos a tolmács volt rossz…) mondatot nem kell komolyan venni?
 De folytassuk a szemezgetést eme műremekből:
„Most viszont ezrek tüntetett mások szabadságjogai ellen.” Miféle szabadságjogok ellen? A melegek el vannak nyomva? Ez nekem új! Ugyan, miben vannak korlátozva? Ugyanazon jogok és kötelességek illetik meg őket, mint bárki mást. Ugyanis ha hiszi, ha nem, én sem vehetek férfit feleségül, és ha férfival élnék együtt, nekem sem adnának gyermeket örökbe. Nekik sincs megtiltva, hogy nőt feleségül vegyenek, és vele gyermeket fogadhassanak örökbe. Jah, hogy nekik mások az igényeik? Most mit mondjak. Én sem szeretnék pl adózni. Mert fekete a hajam, és úgy gondolom, hogy ezzel korlátoznak engem. Mert nem tehetek róla, hogy fekete hajúnak születtem. Tehát, adókedvezményt minden fekete hajú embernek! Ha már a multik megkapják, nekem is jár, nem? Pont, hogy a melegek plusz jogokat szeretnének, amik a többségi társadalomnak nem járnak.
 És itt a legújabb gyöngyszem. „Amúgy itt nem is a melegekről van szó. Hasonló a helyzet a romákkal. Néhány ezernél nincsenek többen azok a retardáltak, akik szabadidejükben fekete ruhában, zárt alakzatban szeretnek masírozni a cigánytelepek környékén. Nemzeti gárdistának nem áll be mindenki. De egyre több helyen jelenik meg az Igazságos Polgármester, aki a település biztonsága érdekében meghívja az alakulatot egy kis félelemkeltésre.”
 Még jó, hogy a cigányok mind példás tanulók, tisztességes, kultúrált, becsületes magyar állampolgárok, akik soha nem vétenének a törvények ellen. Természetesen azok a gárdisták retardáltak, akik dolgoznak, családot tartanak el a munkájukból kapott pénzen (ami jó, ha a fele a cigányok segélyeinek), és szabadidejükben parkokat, temetőket tesznek rendbe, takarítanak. Még szerencse, hogy csak pár ezren vannak, nemde, elvtárs? :)
 Galgagyörkön is nem tudom mit képzelt magáról az a család, akik ki akarták tenni szegény cigányokat a nyári konyhából, a pimaszok, nem elég hogy a cigányok nem fizettek lakbért, és a számlákat is a magyar családnak passzolták, még a rendőrséget is rájuk hívták azok a rasszista magyarok! Szegény, tisztességes cigány családnak a rettegés utolsó óráiban nem maradt más választásuk, minthogy 60-70 társukkal kaszákkal és egyéb eszközökkel felfegyverkezve addig ostromolták rabszolgatartóik házát, amíg azok kénytelenek voltak elköltözni…
 A helyzet az, kedves Földesi Úr , hogy az emberek nem félnek a Gárdától. Sőt, egyre nagyobb a támogatottsága. Félnek viszont sok minden mástól. A cigánybűnözéstől. Félnek attól, hogy jövő hónapban nem tudják kifizetni a számláikat, legfeljebb ha nem esznek napokig. Félnek az újabb és újabb megszorításoktól. Félnek attól, hogy maholnap nem lesz munkályuk. Nem mindenki olyan szerencsés, mint Ön, hogy bár tehetségnek igencsak híján van, azért engedik például cikket írni…
 „A többség a menekülteket is utálja, legyen szó arabokról vagy pirézekről. És itt nehéz nem megemlíteni ismét Kósa Lajost, aki évek óta azzal villant a szavazók előtt, hogy nem engedélyezi a főtéren a menekültek kulturális fesztiválját.”
Jajj szegény arabok, rögtön megsajnálom őket, főleg azokat akik húsz ezres kötegekkel rohangálnak a Keletiben, vagy azokat a cigányokat akik fényes nappal hajtják a szintén cigány lányokat a Nyugati aluljárójában… Pedig ezek az emberek hasznosak a nemzetgazdaságnak, hiszen ők tartják életben, nem is tudom, mit képzel az a rohadt munkás proli, aki a fizetése 50%-át is leadózza! Hisz annyira irigy, ha érdekelné a haza, legalább 70-80%-ot adózna! Ingyenélők…
„Múlt héten több volt a homofób az Andrássy úton, mint a meleg.” Már bocsánat, a végén kiderül, hogy én vagyok a beteg a barátnőmmel együtt… Én, és több milliárd társam, nem vagyunk homofóbok. Tisztességes, normális, egészséges emberek vagyunk. „A rádióban Vida Gábor akadémikus, mellesleg genetikus az ágybavizeléshez hasonlítja a homoszexualitást [6].”
 Jól tette. Ugyanis mindkettő egy betegség, ami gyógyítható, kezelhető. Persze Ön, a genetika és a biológia nagy tudora, ezt is biztos jobban tudja. Hisz Ön a nagyra becsült, számtalan Pulitzer díjjal kitüntetett tollforgató, amaz meg csak egy fasiszta kirekesztő, aki biztos vásárolta az akadémiai tagságát.
 Azt nem is merem remélni, hogy választ kapok levelemre, ugyanakkor annyit kérnék, vagy hagyja abba az írást, átengedve a helyet olyanoknak, akik tudnak értelmesen publikálni, vagy nézzen utána a dolgoknak, mielőtt klaviatúrát ragad!

Szólj hozzá!

Címkék: meleg foldes

Finnugor vs Sumér

2008.04.09. 13:05 kispestes

Mi a finnugor elmélet lényege?

Joseph Budenz (aki egyetlen szót nem tudott magyarul) de kidolgozta ezt a nyelvészeti elméletet, saját maga a következőket mondta:

1) Nincsenek szövegek melyek a finnugorság nyelvén szólnának, az írásbeliség előtti korból.

2) Ennek következtében mind a finnugor nyelv szókészlete, mind a nyelvtani szerkezete a maga teljességében és legapróbb részleteiben teljesen ismeretlen előttünk. Azaz, el kell ismerni, hogy NINCSEN Finnugor nyelv. E nyelv sosem létezett, de létezhetett volna. Ha létezett volna, akkor eredetét kb. 7.000 évre becsülnénk.

3) Nincs olyan etimológus módszer mely hipotetikus, és nemlétező ősnyelvekkel való rokonságot vagy azokból való származást tudományos eszközökkel bizonyítani tudna.

4) Csak az állt módomban, hogy egy hipotetikus finnugor nyelvi szöveget írjak asszisztenseim segítségével.

Azaz - összefoglalva:

A német és cseh, magyarul nem tudó emberek keresnek egy ősnyelvet - amiről beismerik, hogy NINCS. Beismerik hogy teljesen ismeretlen ez a sosemvolt nyelv.
Azt az ősnyelvet kinevezik 7.000 évesnek, de az a nép mely állítólag ezen beszélgetett, csak 2.000 évvel ezelőtt keletkezett. Ezen az ismeretlen és sosemvolt nyelven szövegeket írnak maguk a kutatók. Saját elképzelésük alapján kreálva a szövegeket. Ezt komoly és tudományos nyelvészetnek nevezni NEM LEHET.

Az osztrák érdek az volt hogy:

1. Európa nemzeteiben ne ébresszenek többé rokonszenvet a magyar szabadságharcok, hiszen a világ legelmaradottabb, legprimitívebb, minden kultúra nélküli, tengődő és vezetésre szoruló állatcsorda a magyar - örüljön annak, ha Ausztria megszánja és kultúrát nyújt neki, de a hálátlan állatok csordája, a primitív és elmaradott kultúrálatlan magyarok hála helyett rátámadnak szegény Ausztriára?.

Ez a magyarellenes propaganda fényesen bevált.
A finnugor elmélet kitalálása óta az osztrákok (a magyar állam pénzén) egész Európában terjesztették, s ezzel egy magyarellenes érzés, sok esetben gyűlölet alapját vetették meg.

Mindössze megjegyezném, ez az elmélet mivel magyarellenes, kitűnően megfelelt minden nagyhatalomnak mely hazánkat megszállta. Hiszen minden megszálló nagyhatalom érdeke, hogy NE LEGYEN MAGYAR NEMZETI ÖNTUDAT, a nemzet ne ismerje meg saját múltját, hiszen akinek nincs múltja, annak jövője sincs, s ezt ők nagyon jól tudják.

Így - az osztrákok bevezették, és az oroszok közel 50 éven át belénk sulykolták - ma már senkinek eszébe sem jutna, hogy ezt megkérdőjelezze.

Ami külön dühítő, hogy a magyar nemzet pénzén folyik a magyarellenes propaganda immáron 150 esztendeje, saját magunk ellen!!!!!
Megáll ez ember esze.

Lássuk tehát, mi az igazság? A finnugor hazugság sulykolása helyett rövid, és hiányos összefoglaló a Scytha, hun, avar, magyar azonosságról s pár lényeges tény a sumir, magyar, török rokonságról.

Minden pápai bulla azzal kezdődött (évszázadokon keresztül) "A Királyi Scythák utódai, a Hunok és Avarok leszármazottai, a mai magyarok"... Azaz, köztudott volt származásunk és eredetünk.

Lenormant (Francia nyelvész) már 1830-ban megállapította hogy a "sumir nyelv ural altáji nyelv, a mai nyelvek közül a magyar áll hozzá a legközelebb" John Rawlinson (angol kutató) egy székely pap segítségével a rovásírásunk révén fejtette meg a Sumir írást. Azaz, ha semmi közünk nem lenne a sumirokhoz, akkor nem lehetett volna a székely-magyar rovásírás révén megfejteni a Sumir írást.

A British Múzeumban a Sumir kiállításon szerepelnek az ásatások során napfényre került kisebb nagyobb szobrok, s ezek között láthatóak a sumir nép állatait ábrázoló szobrok is. Ezek pl. racka juh, komondor, kuvasz, magyar ridegmarha. Ilyen állatai csak a Sumiroknak, és a ma élő nemzetek között CSAK a magyarságnak vannak.
Sir Leonard Wolley archeológus professzor, ki egész kutatómunkás életét (közel 60 esztendőt) töltött Mezopotámiai ásatásokkal, a következőt mondta:
"1939 óta kérelmezem a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy küldjön nekem egy magyar nyelvészt. A Sumir nyelv - 7.000 éves volta dacára - ma is elképesztő egyezéseket mutat a mai magyar nyelvvel. Kutatásaim alapján tudom, hogy pl. nyelvtanát nézve a Sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben. A török a második legközelebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből. Míg a török "unokaöcs" fokon áll hasonlóság tekintetében a sumirral. A magyar mondhatni AZONOS, és egyenesági folytatása a sumir nyelvnek. Alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből a magyarral."

Megjegyezném, Sir Leonard Wolley professzor később eljött Budapestre, ahol magánúton megtanult magyarul, mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, az MTA elítélte őt, mondván "a MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral."

15 komment