HTML

Finnugor vs Sumér

cáfolat

Friss topikok

  • kispestes: de itt is találsz érdekeségeket: www.maghar.hu/maghar_uj/nyelv/sumagyar/sumer.htm (2008.04.14. 15:54) Finnugor vs Sumér

Linkblog

Finnugor vs Sumér

2008.04.09. 13:05 kispestes

Mi a finnugor elmélet lényege?

Joseph Budenz (aki egyetlen szót nem tudott magyarul) de kidolgozta ezt a nyelvészeti elméletet, saját maga a következőket mondta:

1) Nincsenek szövegek melyek a finnugorság nyelvén szólnának, az írásbeliség előtti korból.

2) Ennek következtében mind a finnugor nyelv szókészlete, mind a nyelvtani szerkezete a maga teljességében és legapróbb részleteiben teljesen ismeretlen előttünk. Azaz, el kell ismerni, hogy NINCSEN Finnugor nyelv. E nyelv sosem létezett, de létezhetett volna. Ha létezett volna, akkor eredetét kb. 7.000 évre becsülnénk.

3) Nincs olyan etimológus módszer mely hipotetikus, és nemlétező ősnyelvekkel való rokonságot vagy azokból való származást tudományos eszközökkel bizonyítani tudna.

4) Csak az állt módomban, hogy egy hipotetikus finnugor nyelvi szöveget írjak asszisztenseim segítségével.

Azaz - összefoglalva:

A német és cseh, magyarul nem tudó emberek keresnek egy ősnyelvet - amiről beismerik, hogy NINCS. Beismerik hogy teljesen ismeretlen ez a sosemvolt nyelv.
Azt az ősnyelvet kinevezik 7.000 évesnek, de az a nép mely állítólag ezen beszélgetett, csak 2.000 évvel ezelőtt keletkezett. Ezen az ismeretlen és sosemvolt nyelven szövegeket írnak maguk a kutatók. Saját elképzelésük alapján kreálva a szövegeket. Ezt komoly és tudományos nyelvészetnek nevezni NEM LEHET.

Az osztrák érdek az volt hogy:

1. Európa nemzeteiben ne ébresszenek többé rokonszenvet a magyar szabadságharcok, hiszen a világ legelmaradottabb, legprimitívebb, minden kultúra nélküli, tengődő és vezetésre szoruló állatcsorda a magyar - örüljön annak, ha Ausztria megszánja és kultúrát nyújt neki, de a hálátlan állatok csordája, a primitív és elmaradott kultúrálatlan magyarok hála helyett rátámadnak szegény Ausztriára?.

Ez a magyarellenes propaganda fényesen bevált.
A finnugor elmélet kitalálása óta az osztrákok (a magyar állam pénzén) egész Európában terjesztették, s ezzel egy magyarellenes érzés, sok esetben gyűlölet alapját vetették meg.

Mindössze megjegyezném, ez az elmélet mivel magyarellenes, kitűnően megfelelt minden nagyhatalomnak mely hazánkat megszállta. Hiszen minden megszálló nagyhatalom érdeke, hogy NE LEGYEN MAGYAR NEMZETI ÖNTUDAT, a nemzet ne ismerje meg saját múltját, hiszen akinek nincs múltja, annak jövője sincs, s ezt ők nagyon jól tudják.

Így - az osztrákok bevezették, és az oroszok közel 50 éven át belénk sulykolták - ma már senkinek eszébe sem jutna, hogy ezt megkérdőjelezze.

Ami külön dühítő, hogy a magyar nemzet pénzén folyik a magyarellenes propaganda immáron 150 esztendeje, saját magunk ellen!!!!!
Megáll ez ember esze.

Lássuk tehát, mi az igazság? A finnugor hazugság sulykolása helyett rövid, és hiányos összefoglaló a Scytha, hun, avar, magyar azonosságról s pár lényeges tény a sumir, magyar, török rokonságról.

Minden pápai bulla azzal kezdődött (évszázadokon keresztül) "A Királyi Scythák utódai, a Hunok és Avarok leszármazottai, a mai magyarok"... Azaz, köztudott volt származásunk és eredetünk.

Lenormant (Francia nyelvész) már 1830-ban megállapította hogy a "sumir nyelv ural altáji nyelv, a mai nyelvek közül a magyar áll hozzá a legközelebb" John Rawlinson (angol kutató) egy székely pap segítségével a rovásírásunk révén fejtette meg a Sumir írást. Azaz, ha semmi közünk nem lenne a sumirokhoz, akkor nem lehetett volna a székely-magyar rovásírás révén megfejteni a Sumir írást.

A British Múzeumban a Sumir kiállításon szerepelnek az ásatások során napfényre került kisebb nagyobb szobrok, s ezek között láthatóak a sumir nép állatait ábrázoló szobrok is. Ezek pl. racka juh, komondor, kuvasz, magyar ridegmarha. Ilyen állatai csak a Sumiroknak, és a ma élő nemzetek között CSAK a magyarságnak vannak.
Sir Leonard Wolley archeológus professzor, ki egész kutatómunkás életét (közel 60 esztendőt) töltött Mezopotámiai ásatásokkal, a következőt mondta:
"1939 óta kérelmezem a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy küldjön nekem egy magyar nyelvészt. A Sumir nyelv - 7.000 éves volta dacára - ma is elképesztő egyezéseket mutat a mai magyar nyelvvel. Kutatásaim alapján tudom, hogy pl. nyelvtanát nézve a Sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben. A török a második legközelebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből. Míg a török "unokaöcs" fokon áll hasonlóság tekintetében a sumirral. A magyar mondhatni AZONOS, és egyenesági folytatása a sumir nyelvnek. Alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből a magyarral."

Megjegyezném, Sir Leonard Wolley professzor később eljött Budapestre, ahol magánúton megtanult magyarul, mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, az MTA elítélte őt, mondván "a MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral."

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://finnugorvssumer.blog.hu/api/trackback/id/tr73418271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

József 2008.04.09. 20:51:08

Kedves Kispestes! Megteszed, hogy beteszel nekem ide egy olyan irodalomjegyzéket, melyek az általad állított téziseket magukbafoglalják, és alátámasztják? Például szívesen olvasnám Lenormant, Rawlinson, Wolley általad említett gondolatait, hogy tudjam, mi az érvelésük alapja. Mert írásod addig nem tekinthető egy történelmi jellegű esszének, amíg az általad leírtakat bibliográfiával nem nyugtázod. Tisztelettel: K. József

kispestes 2008.04.10. 16:06:14

Ezt én is egy fórumon találtam,azért tettem fel mert úgy gondolom így könnyebb terjeszteni.Nem állítom hogy ez szóról szóra igaz,de tény,hogy annyi bizonyíték legalább áll mögötte mint a finnugor elmélet mögött.

kispestes 2008.04.10. 16:06:53

Egyébként aki ezt írta,nem tartom valószínűnek hogy direkt hazudna.

szalamandra · http://finnugor.blog.hu/ 2008.04.10. 17:40:43

Én azt gondolom, hogy aki ezt írta, bizonyára nem tanult nyelvészetet, és erősen hazafias gondolatok vezérlik..
Ha szakirodalmat akarsz olvasni a témában (mert nem igaz, hogy nem jelent meg a sumér vagy török nyelvek magyarral való rokonságának cáfolata) akkor ajánlom kezdetben a finnugor.lap.hu -t. De szívesen ajánlok neked könyveket pro- és kontra..

És ajánlom blogomat,ami ugyan egyáltalán nem ilyen beállítódású,a címe mégis az:

finnugor.blog.hu

Üdv.

kispestes 2008.04.10. 20:04:27

Szalamandra,megnéztem,semmit nem láttam ami ezt cáfolná,vagy ami a finnugorizmust alátámasztaná,hírek gyűjteménye finnugornak vélt népekről.

József 2008.04.10. 20:57:54

Kedves Szalamandra, én érdeklődöm a téma iránt, pro és kontra, de szigorúan tudományos igénnyel (szakmai ártalom, sajnálom). Úgyhogy én olvasnék e témakörben SZAKirodalmat; ha tudsz, akkor kérlek írj ide könyvcímeket! Tisztelettel: K. József

szalamandra · http://finnugor.blog.hu/ 2008.04.11. 22:44:34

Kedves József és kispestes!

Írjátok meg, hogy mi érdekelne benneteket kb. és írok SZAKirodalomcímeket. Nálam is SZAKmai ártalom :-)

Ja, kispestesnek meg még annyit, hogy köszönöm, hogy menézted. Igen, arra próbáltam utalni, hogy ez egy linkgyűjtemény, ahonnan nagyon sok helyre el lehet jutni egy kis idővel, de sajnos az is tény, hogy itt nincsenek rajta az alapvető infók a finnugor elmélet alátámasztására vagy cáfolatára. Ehhez már könyvhöz kell nyúlni...

Üdv megint!

kispestes 2008.04.11. 23:01:17

Egy könyvcímet én is tudok,többet is:
Oláh Imre:
Édes magyar nyelvünk szumir eredete
A Nimrud hagyomány
Jámbor Márk:
A finnugor elmélet megdöntése

Ezen könyvekben(és még több tucatban) tárgyi,nyelvészeti és kultúrtörténeti bizonyítékok is megtalálhatóak!Minden felhasznált forrás meg van jelölve,utánna lehet nézni!

Szalamandra!
Engfem a finnugor ősnép létezésének térgyi és írásos bizonyítékai érdekelnek,krónikák,elbeszlések leírásai a finnugor ősnépről és nyelvéről,írásáról stb!

kispestes 2008.04.11. 23:02:50

József!
Ha pesti vagy,ajánlom neked a Magyarok Házát,a Blahától nem messze van a Rákóczin a Duna irányában jobb oldalon!Itt minden szükséges irodalmat megtalálsz!

szalamandra · http://finnugor.blog.hu/ 2008.04.11. 23:11:25

huhh, a krónikákhoz nagyon össze kell szednem magam, de majd meglátom, hogy mit tehetek
megpróbálom, aztám írom, hogy mi sikerült
de sajna így, hogy finnugor, nem fogod megtalálni, mert ez az elnevezés csak a 19. században jött létre
szóval előtte külön népekről szól a fáma, és ők is több különféle néven megemlítve, attól függően, milyen nyelvű a forrás

de emlékeim szerint van vmi erről, majd bányászok

különben köszi, megnézem a könyveket, ha megtalálom

kispestes 2008.04.11. 23:25:08

Szalamandra,írd nyugodtan h igazából ilyen mű nemigen áll rendelkezésre.Vagyis innentől szerencsésebb arról beszélni,hogy 2-3 ezer évvel ezelőtt,vagy a Hun birodalom felbomlását követően létrejöhetett különböző népek rövid együttélése,amely során egymástól eltanulhattak dolgokat.De ez még nem jelent rokonságot,és nem cáfolja hogy mondjuk a Magyarok akár turáni/szkíta eredetű nép lenne akik a Hunok legközelebbi rokonai,ha nem utódai!
De itt van egy újabb könyv rövid ismertetője:
kuruc.info/r/1/22316/

szalamandra · http://finnugor.blog.hu/ 2008.04.11. 23:44:35

ha jól értem te most a dns-eket meg a nyelvet kevered
dns-ileg felőlem lehetünk afrikai négerek is
én most nem erről beszéltem

és talán a nyelvcseréről is hallottál
az sem lehetetlen

de úgy érzem, hogy te engem most meg akarsz téríteni
de nem fog menni
mert én stabilan a másik oldalon állok
ettől függetlenül, érdeklődve olvasok mindent
legfeljebb csak nem hiszem el

ugyanúgy nem, mint ahogy te sem hinnéd, bármit mutogatnék
úgyhogy számomra innentől parttalan

béke

kispestes 2008.04.12. 08:45:23

Nem kevertem össze semmilyen dns-t.
"és talán a nyelvcseréről is hallottál
az sem lehetetlen"

Pont ezt írtam,ha figyelnél...Bár én nem nyelvcseréről beszélnék,hiszen alig 300 szó még nem egy komplett nyelv...

A hsz-ed utolsó része pedig téged minősít.Egy tudós ugyanis soha nem állíthat 100%-ra semmit.Egy tudós soha nem zárhat ki 100-ra semmit,amíg megdönthetetlen bizonyítéke nincs.
Én nem akarok senkit és semmit téríteni,egyszerűen leírok tényeket.És persze nem zárom ki annak lehetőségét,hogy például az onugorok tényleg a legközelebbi rokonaink,hisz őket is ide skatujázták be.
Ha jól tudom,akkor a különböző ázsiai forrásokban a Hunokat említik "Ujgur" és "Unnugor" néven is.Na most elég érdekes,hogy az Onugorok rokonaink hivatalosan,de az Unnugorok(Hunok) nem...

József 2008.04.13. 17:56:26

Kedves Kispestes! Köszönöm a címeket, ha tudok rá időt keríteni, utánuk nézek! A Magyarok Házát jól ismerem, révén, az ELTE hozzá közel van.

Szalamandra! Érdekel a finnugor-elmélet néhány fontosabb irodalma. Az se baj, ha nagyon nyelvész szakszókinccsel rendelkezik, csak kiszótározom :) de ha inkább történelmi jellegű tanulmányaid vannak (révén ebben a szakmában mozgok), az még jobb lenne. Tisztelettel: K. József
süti beállítások módosítása